KUORON ÄÄNITTEITÄ

Oulun Fröökynät ja Ynnin Pojat: ”Raatinsaaren joulu”
*Nuorisokuoro Oulun Fröökynät, johtaa Ahti Sepp
*Ynnin Pojat, johtaa Mihkel Koldits
*YPCD006, äänitys Janne Huotari, Kari Kuivamäki ja Ahti Sepp
*Tuottaja Oulun NMKY:n kuorot

Oulun Fröökynät ja Ynnin Pojat ovat koonneet ensimmäiselle yhteiselle äänitteelle lasten ja nuorten suuhun sopivia teoksia. Ohjelmistovalinnassa on sekoitettu tuttua ja vieraampaa, muutamiin lauluihin on haettu uutta sovituksellista lähtökohtaa. Äänitteellä olevat kuorot ovat erilaisia instrumentteja jo pelkästään taustojensa vuoksi.

Tyttökuorolle on ollut haastavaa löytää valmiita sovituksia. Kuoronjohtaja Ahti Sepp onkin tällä levyllä esillä myös sovittajana. Fröökynöiden ohjelmistossa on vähemmän esitettyjä ja kansainvälisempiä kappaleita kuten puolalainen joululaulu Gdy sliczna Panna, katanonialainen kansanlaulu El cant dels ocells ja virolaisen J. Aavikin Läpi lume sahiseva.

Poikakuorolla on pitkät perinteet hengellisen musiikin esittäjänä keskiaikaisesta musiikista nykypäivän säveltäjiin. Pojat esittävätkin perinteisiä joululauluja, joita poikakuorot ovat aina laulaneet. Levyltä nousevat esille muun muassa F. Schubertin Pyhä, L. Madetojan Joululaulu ja levyillä harvemmin kuultu M. Addyn & C. Sigmanin There is no Christmas like a home Christmas.

Parhaiten levyä kuvaa joulun tunnelma. Raatinsaaresta kantautuvan äänitteen henki on positiivinen ja täynnä nuorten kuorolaisten intoa. Kokonaisuutena levy on hyvä kuva kehittyvistä ja päämäärätietoisesti töitä tekevistä kuoroista.

Nuorisokuoro Oulun Fröökynät: ”Tyttö ja Laulu”
Kuoron 20. juhlavuoden konserttitaltiointi ilmestyi 2009.

Nuorisokuoro Oulun Fröökynät: ”…kaunis on”
Omakustannelevy ”…kaunis on” on äänitetty vuosina 2001 ja 2003. Levy on kooste vuosien varrella lauletuista ohjelmistoista ja sillä laulavat sekä Fröökynät että Lauluflikat.

ONMKY:n 100-vuotisjuhlaäänite: ”Että he kaikki olisivat yhtä”
Nuorisokuoro Oulun Fröökynöiden laulamista voi myös kuulla 1996 äänitetyltä ONMKY:n 100-vuotisjuhlaäänitteeltä.

 

Tunnelmallinen ja tyylikäs levy on erinomainen lahja!

Levyjä voi tiedustella ONMKY:n toimistolta (hinta 15 €/kpl).