MATKOJA LÄHELLE JA VÄHÄN ETÄÄMMÄLLEKIN…

Fröökynät pyrkivät tekemään ulkomaanmatkoja joka toinen vuosi ja Flikat pienempiä kotimaan matkoja vuosittain. Matkoja varten sekä kuoro että kuoron tukijoukot keräävät rahaa eri keinoin, kuten esiintymällä, talkoilemalla ja myymällä Oulun Y-killan perinteistä adventtikalenteria. Johtokunta päättää matkakohteet kuoronjohtajan esityksestä sekä suunnittelee matkojen ohjelmat, jotka sisältävät sopivassa suhteessa sekä iloista laulua, esiintymisiä että rentoa tutustumista paikkoihin. Historian saatossa matkoja on suuntautunut mm.:

Lauluflikat Kalajoella 10. – 12.8.2019

Lauluflikat tekivät elokuussa kesäretken Kalajoelle majoittuen Hiekkasärkille kolmeen mökkiin. Viikonlopun mittaisen matkan aikana kuoro ja huoltajat retkeilivät monipuolisesti tutustuen Kalajoen nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin. Seikkailupuisto Pakassa kiipeiltiin huimissa korkeuksissa männynlatvojen tasalla ja iltasaunojen jälkeen nautittiin loppukesän meriveden lämmöstä ja tyrskyistäkin. Havulan kotimuseossa tutustuttiin elämään viime vuosisadan alkupuolella ja tavattiin yllättäen monia ”huovutettuja kuuluisuuksia”. Ohjelmassa oli tietysti runsaasti kuorolaulua ja tytöt pääsivät myös esiintymään paikallisille Kalajoen kirkossa jumalanpalvelusavustajina.

Lauluflikat Kalajoen kirkossa (kuva Henrika Pihlajaniemi)

Lauluflikat Kalajoella (kuva Henrika Pihlajaniemi)

Bratislava Choir Festival – Slovakia – 13-17.6.2018

Fröökynät osallistuivat perinteisille ja kansainvälisille kuorofestivaaleille nuorisokuorojen kilpasarjassa historiallisessa Bratislavan kaupungissa. Matkalla tutustuttiin myös Wieniin opastetulla kiertoajelulla ja tapahtuman lomassa tutustuttiin kauniiseen Slovakian pääkaupunkiin sekä Tonavan aaltoihin jokipaatin kyydissä. Ja kotiin tytöt toivat upeina tuliaisina hopeisen diploman ”kannuksineen”.

Me ja hopeinen diploma (kuva Silja Laitinen)

Risteilyllä Tonavan aalloilla (kuva Tiina Heikkinen)

`Suomi soi!´ – Hämeenlinna 12-14.5.2017 (http://www.laulujuhlat.fi/)

Koko kuoro Fröökynät ja Lauluflikat osallistuivat SULASOLIN valtakunnallisille Laulu- ja soittojuhlille äitienpäiväviikonloppuna. Hämeenlinnaan kokoontui liki 3 000 kuorolaulajaa eri puolilta maata ja tuhatmäärin paikallista yleisöä. Juhlien teemana oli Suomi soi! juhlistaen ennen kaikkea 100-vuotiasta Suomea. Tapahtuman suojelijana toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Oulun Fröökynät mukana juhlistamassa 100-vuotiasta Suomea Sulasolin laulu- ja soittojuhlien juhlakulkueessa

Fröökynät ja Lauluflikat oman konsertin jälkeen Sulasolin laulu- ja soittojuhlissa 2017 Hämeenlinnassa. Juhlien teemana Suomi soi!

Koor&Stem – Belgia, Ghent 11-18.7.2016

Fröökynät osallistuivat perinteiseen ja kansainväliseen Ghentin Koor&Stem -festivaalitapahtumaan historiallisessa Ghentin kaupungissa. Matkalla tutustuttiin myös Brysseliin opastetulla kiertoajelulla ja tapahtuman lomassa vierailtiin kauniista silloistaan kuuluisassa keskiaikaisessa Bruggen kaupungissa.

Matkakertomus (koonnut Niina Kyösti) ja lisää valokuvia

Pop-Up –konsertti Ghentin keskiaikaisen kirkon kupeella 2016 (kuva:Marja Kyösti)

Festaritauolla harjoitusten lomassa, Ghent 2016 (kuva:Marja Kyösti)

Kesäretki Hailuotoon 2-7.7.2016

Flikat matkasivat kesäretkelle Hailuotoon, jossa sekä ulkoiltiin Marjaniemessä laulaen ja liikkuen sekä konsertoitiin kauniissa Hailuodon kirkossa.

Tuulta 18 metriä sekunnissa ja mahtavat tyrskyt Hailuodon Marjaniemssä 2016 (kuva: Henrika Pihlajaniemi)

Flikat Hailuodon lautalla 2016 (kuva: Henrika Pihlajaniemi)

`Aja puudutus Puudutuse Aeg´ – Viro, Tallinnan laulujuhlat 2-7.7.2014

Fröökynät osallistuivat perinteisille Tallinnan laulujuhlille eestin kielellä tasoltaan haastavassa naiskuorojen ohjelmistossa. Naiskuorossa lauloi tuhansia laulajia ja tyttäremme löysivät upeasti paikkansa kukin omassa äänessään. Lauantain pitkä kulkue keskustasta Laulumäelle oli huikea kokemus yleisön tervehtiessä iloisesti kuuden kilometrin reitin varrella.

Matkakertomuksen koonneet tyttöjen ”päiväkirjojen” pohjalta Leena Kiuru ja Mervi Ruokonen sekä lisää valokuvia

Sillamäellä Tallinnassa 2014 (kuva: Anna Maaninen)

Valmiina laulujuhlien kulkueen lähtöön Tallinnassa 2014 (kuva: Anna Maaninen)

Irlanti, Limerick 12-17.6.2012

Fröökynät matkasivat kesäloman aluksi Irlantiin Limerickin kaupunkiin. Matkan valmistelut oli jo edeltävänä syksynä, kun The County Limerick Youth Choir oli vieraanamme Oulun irkkufestivaalissa syyskuussa 2011. Matkaan sisältyi konsertteja kirkoissa ja kouluissa ja tutustumista Irlannin upeisiin maisemiin.

Matkakertomus (kirjoittaneet Elise Kärkkäinen ja Annika Rantala) ja lisää valokuvia

Kirkkokonsertti Limerick’in keskiaikaisessa katedraalissa 2012 (kuva Mika Helanen)

Neitokaiset orrella Irlannin nummimaisemissa 2012 (kuva Mika Helanen)

Tampere 8-10.4.2011

Koko kuoro Fröökynät ja Lauluflikat osallistuivat Nuorten Kuoropäiville Tampereella. Matkaohjelmaan sisältyi mm. Complete Vocal Technique -opetusta, kevyen musiikin popmusiikkiaiheinen työpaja, kevyen musiikin jazz-aiheinen työpaja, suurkonsertti Tampereen Tuomiokirkossa ja Pirkanmaan musiikkiopistolla.

Matkakertomus (kirjoittanut Marketta Suhonen)

Nordic Choir and Cultural Festival – Tanska, Århus 29.6.-4.7.2010

Fröökynät osallistuivat kesä-heinäkuussa 2010 Nordic Choir and Cultural Festival -festivaalille Århusissa. Festivaali oli yksi uusi mahtava kokemus, siellä saimme tutustua varsinkin samassa työpajassa olevien ulkomaalaisten kanssa.

Matkakertomus (kirjoittanut Emma Ylijoki)

Panoraama Århusin kaupungista

YMCA Real Life -festival – Tsekki, Praha 8/2008

Nuorisokuoro Fröökynöiden 20. juhlavuoden ulkomaanmatka suuntautui elokuun alussa Tšekin pääkaupunkiin. Prahassa järjestettiin viiden päivän mittainen kansainvälinen YMCA Europe 2008 -festivaali, jossa oli osallistujia Euroopan maista ja Amerikasta. Yhteensä nuoria ja heidän huoltajiaan oli paikalla noin 6000 henkilöä. Kuorolla oli kolme esiintymistä festivaaliviikon aikana.

Matkakertomus (kirjoittanut Anna Tilvis)

Tosi toimessa keskuslavalla myöhäisenä iltahetkenä (kuva: Rauno Varonen)

Tampere 6-8.6.2008

Lauluflikat matkasivat kesäloman 2008 alkajaisiksi Tampereelle esiintymismatkalle ja tietenkin myös Särkänniemeen.

Matkakertomus (kirjoittanut Pia Kortessalo) ja lisää valokuvia

Flikat lähdössä kirkkoon Tampereella 2008 (kuva Katja Vierelä)

Flikat koskiseikkailulla Särkänniemessä 2008 (kuva Katja Vierelä)

Sievi ja Kalajoki 6.2007

Flikat matkasivat kesäkuun viikonloppuna Sieviin ja Kalajoelle ohjelmassa vierailuja kotitiloilla, Jukujukumaassa ja avustamista jumalanpalveluksissa.

Matkakertomus (kirjoittanut Merja Knuutila-Tervala)

Flikat laulaen luonnossa 2007 (kuva: Elise Kärkkäinen)

Tarto ja Viljandi, Viro 24-28.8.2006

Fröökynät tekivät elokuussa 2006 esiintymismatkan Viroon. Matkaan sisältyi konsertointia erilaisissa hienoissa puitteissa ja tutustumista paikallisiin nähtävyyksiin.

Matkakertomus (kirjoittanut Anna Tilvis)

Tartossa kävelimme keskikaupungin vanhoja katuja, katsastimme yliopiston päärakennuksen ja päädyimme ’suutelevat teinit’ -patsaan äärelle. (kuva: Anna Tilvis)

Konserttipaikkana Tarton yliopiston Historiamuseon Valkea sali. Puitteet olivat mitä parhaimmat ja konsertissa kuului laulamisen ilo ja esittämisen rentous. (kuva: Anna Tilvis)

Hailuodon Marjaniemi 5.2006

Flikat viettivät aurinkoisen viikonlopun meren äärellä laulaen ja luonnosta nauttien.

Matkakertomus (kirjoittanut Paula Kuivas)

Kuva: Tiina Nurmela

Oulainen 5.2005

Flikat matkasivat junalla Oulaisten Lomaparatiisiin viettämään iloista lauluviikonloppua.

Matkakertomus (kirjoittanut Elise Kärkkäinen)

Kuva: Elina Wiedeman

Vic, Espanja 2005
Fröökynät konserttimatkalla…

Halle, Saksa 2004
Fröökynät konserttimatkalla…

Belgia 2002
Fröökynät konserttimatkalla…

Tallinna, Viro 2000
Fröökynät konserttimatkalla…

Budabest, Unkari 1993
Fröökynät konserttimatkalla…