Rokuan leirikeskus

Lähellä luontoa

Oulun NMKY ry:n omistama leirikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla n. 85 km Oulusta kaakkoon Rokuan vaara-alueella Vaulujärven rannalla. Leirikeskus on yksi Rokua Natura –alueen EN ISO 14 001 Ympäristöjärjestelmän mukaisista toimijoista. Oulun NMKY on perustanut v. 2002 leirikeskuksen ympärille Soppisen luonnonsuojelualueen (Suojelualuetunnus: YSA118332).
Luethan sivun alaosasta leirikeskuksen varausehdot.   

Osoite
Leirikeskuksen käyntiosoite on Ynnintie 110. HUOM! Karttapalvelussa tulee käyttää osoitetta Vaulujärventie 110, 91670 Muhos.
(Postiosoite on Raatintie 7, 90100 OULU)  

GPS-koordinaatit     
64,5851o  N
26,4863 o  E

Ajo-ohjeet OULUSTA: 22-tietä Utajärveltä Kajaaniin päin n. 13 km (Oulusta n. 70 km): ”Rokua 13/Kylmälänkylä 19” -risteyksestä oikealle. Kylmälänkylän tietä n. 6,2 km: ”Rokua 7” -risteyksestä vasemmalle. Tätä tietä n. 3,1 km, jyrkästi vasemmalle kaartuvasta mutkanpohjasta ”Salmisentie” -risteyksestä oikealle. Risteyksessä on mm. viitta ”Oulun NMKY:n leirialue”. Salmisentietä n. 2,2 km, kunnes tulee viitta ”Oulun NMKY:n leirialue” vasemmalle Ynnintielle. Tätä tietä n. 1,1 km ja onneksi olkoon: olet perillä! KAJAANISTA: Vaalan keskustan kautta Rokuan opasteita seuraten n. 18 km Jylhämän ja Nuojua rautatieaseman kautta. Opastuskeskus Supalta matkaa em. Salmisentien risteykseen on n. 4,5 km. 4-TIELTÄ ETELÄSTÄ: Leskelästä (n. 10 km ennen Pulkkilaa) Piippolan, Kestilän ja Veneheiton kautta Rokuan opasteita seuraten Opastuskeskus Supan ohi, Kuntokeskuksen risteyksestä n. 1 km eteenpäin, kunnes em. jyrkästä mutkasta käännytään vasemmalle hiekkapintaiselle Salmisentielle jne.  

 

Päärakennus

rokua_paarakennus

Päärakennuksessa on majoitustilaa yhteensä 46 hengelle: kaksi n. 16 hlön tupaa, kaksi 4 hlön huonetta ja kolme 2 hlön huonetta makuuvaatteineen (ei liinavaatteita). Molemmissa isoissa tuvissa on takat. Rakennuksessa on invavarustus (sisäänkäynti ja inva-WC). Yhdessä kuudesta WC:stä on suihku. Vaatteiden kuivatukseen on käytettävissä kuivaushuone ja kuivauskaappi. Keittiössä on jääviileäkaappi, jääkaappi, pakastin, Metos-laitosastianpesukone, Metos-laitosliesi, ”kotiliesi”, mikroaaltouuni sekä astiasto ja ruoanlaittovälineet n. 50 hengelle. Ruokasaliin mahtuu n. 50 henkeä. Ruokasali soveltuu myös opetuskäyttöön esim. leiri- ja rippikouluille. Varustukseen kuuluu fläppitaulu ja valkotaulu.
Leirikeskuksessa majoittujilla tulee aina olla käytössä aluslakana, tyynynpäällinen ja pussilakana.  Jos patjansuoja (valkoinen, nesteenpitävä) likaantuu, se pitää pestä välittömästi leirikeskuksen pesukoneessa (90 astetta) ja kuivata kuivaushuoneessa.
Leirikeskuksen sisätiloihin ei saa tuoda lemmikkejä. Varaus- ja peruutusehdot löytyvät sivun alaosasta.

 

Sauna ja saunatupa

rokua_Pohjapiirros_saunatupa_070606

Tilava ja ja vuonna 2022 täysin remontoitu n. 14 hengen sauna on yhteinen päärakennuksen ja saunatuvan käyttäjille. Pesuhuoneesta on suora yhteys ulos ja laiturille. Saunatuvassa ja sen parvella on majoitustilaa yhteensä n. 8 hengelle (patja, tyyny ja peitto, ei liinavaatteita). Tuvassa on takka. Keittiössä on jääkaappi, liesi ja uunit sekä astiasto n. 8 hengelle. Leirikeskuksen sisätiloihin ei saa tuoda lemmikkejä. Kts. varaus- ja peruutusehdot sivun alaosasta.

 

Tilaa liikkua

Rokuan leirikeskus ja sen lähiympäristö tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet mm:

  • Koripalloilijoille asfalttikenttä
  • Lenkkeilijöille kesällä kuntopolku ja talvella valaistu latu
  • Ketteryystestiin n. 500 m päässä temppurata
  • Monikäyttöura mm. maastopyöräilyyn
  • Suunnistajille vaihtelevasta maastosta kartta
  • Kalastajille Vaulujärvessä jalokalaa ja oma vene pelastus-/veneilyliiveineen
  • Sukeltajille kirkkaat vedet
  • Moottorikelkkailijoille kelkkareitti
  • Rokuan kansallispuiston nähtävyyde

Varaustilanne

Tiedustelut ja varaukset:
Oulun NMKY:n toimisto
045 250 4858, toimisto(a)onmky.fi


TERVETULOA!    

Oulun NMKY ry:n Rokuan leirikeskus

 

VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT

Oulun NMKY:n Rokuan leirikeskuksen varaamisessa ja peruuttamisessa käytetään näitä ehtoja, jotka tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on tehnyt varauksen. Varaajan tulee olla täysivaltainen.

 

VARAAMINEN JA MAKSU

Tehtyään ja vahvistettuaan varauksen asiakas saa laskun. Maksamatta jättäminen ei ole peruutus eikä varaus peruunnu, jos laskun jättää maksamatta. Asiakkaan on peruttava kirjallisesti varaus, jota hän ei aio käyttää. Oulun NMKY:llä on oikeus perua varaus, mikäli suoritusta ei ole maksettu eräpäivään mennessä.

PERUUTUKSET

Peruutus on AINA tehtävä kirjallisesti Oulun NMKY:lle. Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa:
– kuukausi ennen vuokra-ajan alkamista, palautetaan maksettu suoritus vähennettynä peruutusmaksulla 40 €
– myöhemmin kuin 28 vrk ennen vuokra-ajan alkamista veloitetaan koko vuokra
Mikäli asiakas varaa majoituksen 28 – 14 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, on hänellä oikeus perua varauksensa 7 vrk:n kuluessa varauksen teosta.
Mikäli asiakas varaa majoituksen 13 – 1 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, on hänellä oikeus perua varauksensa 1 vrk:n kuluessa varauksen teosta.
Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut kirjallisesti Oulun NMKY:lle. Mikäli asiakas osoittaa, että kirjallinen peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana, hyväksytään peruutus. Mikäli varaus peruuntuu sen vuoksi, että asiakas tai hänen lähiomaisensa äkillisesti sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, asiakas on oikeutettu saamaan rahansa takaisin lukuun ottamatta 30 % suuruista osuutta majoitushinnasta ja 40 € peruutuskuluja. Peruutus on tehtävä välittömästi. Peruutuksen syystä on toimitettava lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys Oulun NMKY:lle 7 vuorokauden kuluessa peruutuksesta. Peruutus on tehtävä ennen vuokrausajan alkua. Suosittelemme asiakkaillemme matkavakuutusta mahdollisia poikkeustilanteita ja odottamattomia tapauksia varten.

OULUN NMKY:N OIKEUS PERUA VARAUS

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este, force majeure, tai Oulun NMKY:stä riippumaton este (esim. palo- tai vesivahinko), voi Oulun NMKY perua varauksen. Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa vuokra kokonaisuudessaan takaisin. Mikäli varausta koskevia suorituksia ei makseta ajallaan on Oulun NMKY:llä oikeus perua varaus.

AVAIMEN LUOVUTUS

Leirikeskuksen avain luovutetaan asiakkaalle ennen vuokra-ajan alkamista Oulun NMKY:n toimistosta ellei toisin sovita. Avaimen saa maksutositetta vastaan. Avaimenluovuttajalla on oikeus periä avaimen katoamisesta aiheutuneet kulut (esim. lukkojen uudelleensarjoituksen ja uudet avaimet). Talonmiehellä (p. 0400 181 856) on oikeus periä vuokralaiselta korvaus mikäli hän joutuu avaamaan oven esim. sisälle jääneen avaimen vuoksi. Avain tulee palauttaa mahdollisimman pian vuokrauksen loppumisen jälkeen Oulun NMKY:n toimistoon.

OLESKELU LEIRIKESKUKSESSA

Leirikeskus on asiakkaan käytettävissä sopimuksen mukaan tulopäivästä. Lemmikkieläimet ja tupakointi on ehdottomasti kielletty sisätiloissa. Varaaja on velvollinen korjaamaan lemmikkinsä jätökset pihaympäristöstä. Mikäli sisätiloissa on pidetty lemmikkieläimiä tai tupakoitu, Oulun NMKY veloittaa lisäsiivouksesta toteutuneiden kulujen mukaan. Lisäsiivouksesta veloitetaan myös, jos varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu asianmukaisesti. Vaikka lähtösiivous olisikin tilattu, edellytetään huoneiston olevan normaalin asumisen jäljiltä. Oulun NMKY ei vastaa leirikeskukseen jätetyistä tavaroista. Oman paljun tuomisesta leirikeskukseen täytyy sopia etukäteen Oulun NMKY:n kanssa, paljun käytössä kuluvista polttopuista ja vedestä laskutetaan erikseen.

VAHINGOT

Vuokraaja on velvollinen korvaamaan leirikeskukselle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot Oulun NMKY:lle.

HÄIRIÖ TAI VAARATILANTEESTA JOHTUVA VUOKRASOPIMUKSEN PURKAMINEN

Mikäli vuokralainen ei Oulun NMKY:n tai sen edustajan antamasta huomautuksesta huolimatta lakkaa aiheuttamasta häiriötä tai vaaraa samassa tai naapurikiinteistössä oleville, on Oulun NMKY:llä tai sen edustajalla oikeus purkaa vuokrasuhde välittömästi. Kaikista ylläolevista toimenpiteistä aiheutuneet kulut laskutetaan varaajalta.

HENKILÖMÄÄRÄ

Leirikeskusta ei saa käyttää useampi henkilö kuin mitä huoneiston kapasiteetiksi on ilmoitettu (päärakennus 46 henkilöä, saunatupa 8 henkilöä). Teltan, asuntoauton ja -vaunun käyttö Oulun NMKY ry:n mailla ilman lupaa on kielletty.

REKLAMAATIOT

Kaikki leirikeskuksen varustukseen ja kuntoon liittyvät huomautukset on osoitettava välittömästi niiden aiheen ilmaannuttua Oulun NMKY:lle tai talonmiehelle. Mikäli asia ei tule korjatuksi, asiakkaalla on oikeus tehdä kirjallinen valitus jatkokäsittelyä varten Oulun NMKY:lle viikon kuluessa varauksen päättymisestä. Mikäli asiakas ei ole ollut yhteydessä mahdollisista epäkohdista Oulun NMKY:hyn tai talonmieheen, hän menettää oikeuden mahdollisiin hyvityksiin. Jos asiakas ja Oulun NMKY ry eivät pääse yhteisymmärrykseen, voi asiakas saattaa riita-asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi. Oulun NMKY ei ole velvollinen korvaamaan luonnonolosuhteista, hyönteisistä, myyristä tai odottamattomista säänvaihteluista yms. syistä asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvaa haittaa tai kuluja.   Oulun NMKY ry